22 Ağustos 2016 Pazartesi

Sia Hayatıma Nasıl Girdi?

Sakin olun, bir ilişkimiz falan olmadı tabi ki. Sadece şarkılarını dinlemeye nasıl başladığımın hikayesi bu. Aslında hepimizin hayatında gerçekleşen küçük dokunuşların hikayesi.

Tarih biraz eski, sanırım 2005. Ama bu hikayenin baş rolüyle tanışmam çok daha eskiye, 98 yılına denk geliyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bir kız arkadaş hikayesi. Kız arkadaş dediysem büyük düşünmeyin; mahalleden dışarı çıkamadığımız, abiden korktuğumuz, elimi beline atmamın heyecan yarattığı, elimin göğsüne azıcık değmesinin bir çağın değişmesi kadar önemli olduğu dönemler. İnsanlar saf, İnternet yok, ilişkiler naif, seks aklımızın köşesinden dahi geçmiyor, hem yaş olarak küçüğüz, hem de tecrübesiziz. Kısa bir arkadaşlık bizimkisi.

Dönelim 2005'e. Artık herkeste İnternet var, dahası MSN var! İlkokul arkadaşını bulmak çok popüler o dönemlerde. Herkes çılgınlar gibi ilkokul arkadaşlarıyla buluşuyor. Hiç ilkokul arkadaşıyla buluşamayan ise ayıplanıyor, asosyal olmakla, inek olmakla suçlanıyor. Konuya dönersek, Nasıl olduğu hiç aklımda değil ama bir şekilde İnternet'te denk geliyoruz bu eski kız arkadaşımla ve konuşmaya başlıyoruz. Artık çocuk değiliz, ikimizde büyümüşüz ve hayatın boktan tarafı ile karşılaşmışız. Belli ki ikimiz de dertliyiz. Ben başka bir şehirde üni. okuyorum o ise İstanbul'da okuyor. Dertleşiyoruz sadece. Bana bunalım takılmanın şifrelerini veriyor. Ne müzik dinliyorsa ben de dinliyorum. Ama bunlardan en çok Sia-Sunday şarkısı beni yakalıyor. Sonra bir de Sia-Breath Me dinliyorum ki kendimi kessem suçlusu o. Çünkü onun yüzünden dinlemeye başlamışım bu Sia denen harika sesli rahatsız kadını. Nedense bir kaç ay konuştuktan dertleştikten sonra iletişimimiz yine kopuyor.

Peki niye anlattım bu hikayeyi. Çünkü bugün görüyorum ki Sia yeni albümü ile inanılmaz popüler olmuş ve listeleri, cafeleri, restoranları şenlendiriyor. Ben o zamandan beri hep takip ediyordum tabi kendisini. Şimdi birisi yanımda, Sia'nın bir şarkısını dinleyip övgü dolu sözler söylediğinde, ya içimden "ben onu çok önceden keşfettim" diyor, ya eski şarkılarını öneriyorum ya da bu hikayemi anlatıyorum.

Belkide hayatıma tek katkısı Sia olan bu arkadaş gibi birçok kişi var. Onların küçücük dokunuşları bizi biz yapıyor, olgunlaştırıyor, geliştiriyor. Bu gibi küçük olaylar o kadar çok ki, aslında sadece birkaçının farkına varabiliyoruz. Hayatımıza küçücük de olsa katkısı olan herkesin şerefine...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder