22 Eylül 2016 Perşembe

Bardağın Boş Tarafı

Ünlü bir deyiş vardır hepiniz bilirsiniz "Bardağın dolu tarafından bakmak". İyimserlik olarak kullanılan bu cümlede hep bir terslik olduğunu düşünmüşümdür. Bana kalırsa tembelliği anlatan bir cümledir.

Halen doldurabileceğim yarısı boş bir bardağın varken, dolu tarafı ile yetiniyor olmak tembellik değil de nedir? Bardağın boş tarafını görüp bu boşluğu doldurabilen insanlar alıp başını giderken, biz(siz) tembeller yerimizde saymakla yetiniyoruz. Sorunları çözmek yerine onların üzerini örtüyoruz, eksik takım arkadaşımızı bahane edip yenilgiyi kabul ediyoruz, zirveyi tırmanırken yoruluyoruz ve bu kadarı da bir başarı deyip geri dönüyoruz. Zaten baktığınız zaman iyimserlikle tembellik arasında ince bir çizgi bile yok. Birisi diğerini tetikliyor.

Bir Çin Ata-sözünde söylendiği gibi "Boş bardak bir gün dolar". Belki de bir Türk Şarkıcı söylemiştir bu sözü. Velhasıl kelam bardağın boş tarafını görmekte hiç bir sorun yok. Ama bana soracak olursanız tembellik tam ben işim. İyimserlikte ise zirveyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder